Forlot Jerusalem timer før rakett-alarm

Si-Reiser skulle etter planen hatt en ungdomsgruppe i Jerusalem i dag, men turen ble avlyst grunnet for få påmeldte. Et reiselag som er i Israel, forlot Jerusalem tidligere i dag.

– For en gangs skyld er jeg glad for at det ikke ble noe av en av våre turer, sier daglig leder Aud Kindervåg Halsne i Si-Reiser til sambåndet.no.

Turen var planlagt fra 3. til 12. juli, og målgruppen var ungdom fra konfirmasjonsalder og oppover.

En annen Si-Reiser-gruppe kom hjem til Norge så sent som mandag (7. juli).

Tirsdag kveld (08. juli) gikk rakett-alarmen i blant annet Tel Aviv og Jerusalem. Flere medier, i tillegg til den israelske hæren (på mikrobloggtjenesten Twitter), meldte at det hadde vært rakettnedslag fra Gaza nær Jerusalem, men at ingen ble skadet.

Ad hoc-gruppe

Si-Reiser har kontakt med et annet reiselag, en såkalt ad hoc-gruppe som har kjøpt hotell gjennom det misjonseide reiseselskapet, men som ellers organiserer turen selv. Denne gruppa forlot Jerusalem tidligere på dagen tirsdag.

– De merket ingen uro, og de befinner seg nå i rolige Tiberias, der de føler seg trygge, sier Halsne.

Hun snakket med gruppa på telefon i tirsdag kveld etter først å ha konferert med Uri Taub, som er turistattaché ved Den Israelske Statens Turistbyrå for de nordiske og baltiske landene og Nederland. Byrået er plassert i Stockholm.

– Han ringte meg for å høre om Si-Reiser hadde grupper i Israel akkurat nå. Etter å ha vært i kontakt med ham utover dagen, ringte jeg til ad hoc-gruppa for å betrygge dem der de er nå, sier Halsne.

Gruppas medlemmer ønsket i kveld (8. juli) ikke å la seg intervjue av sambåndet.no.

Blir i Tiberias

– De blir nå værende i Tiberias de neste dagene. Det som er usikkert, er om de skal reise til Netanya, slik planen var. Denne byen ligger bare 30 kilometer nord for Tel Aviv, sier Halsne.

Slik hun vurderer det tirsdag, blir det trolig ikke aktuelt for gruppa å reise hjem før den planlagte avreisedatoen, som er 13. juli.

– Men spisser det seg til enda mer, må vi jo tenke på det. Selv om denne gruppa er ansvarlig for seg selv, er vi i Si-Reiser et naturlig kontaktpunkt, sier Aud Kindervåg Halsne, som oppfordrer til forbønn for de som befinner seg i området.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.